Ads 468x60px

Pages

Citromhabos kakaós tekercs

2566.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 evőkanál liszt,
2 evőkanál étkezési keményítő,
3 tojás,
13 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kakaópor,
1 teáskanál sütőpor,
a töltelékhez:
2 dl tejszín,
1 citrom,
4 evőkanál cukor,
4 lap fehér zselatin,
1 evőkanál porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
a díszítéshez citromfű.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojások fehérjét 3 evőkanál langyos vízzel verjük kemény habbá. Közben szitáljunk bele 10 dkg cukrot, adjuk hozzá a vaníliáscukrot, majd a tojások sárgáját is. A lisztet a keményítővel, a kakaó- és a sütőporral együtt szitáljuk a krémbe. A piskótatésztát simítsuk sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10-12 percig süssük. Egy tiszta konyharuhát hintsünk meg a maradék cukorral, és borítsuk rá a piskótát. A sütőpapírt óvatosan húzzuk le, a tésztát a konyharuha segítségével azonnal tekerjük fel, majd hűtsük ki. A zselatint áztassuk vízbe. Reszeljük le a citrom héját, facsarjuk ki, és a cukorral együtt tegyük lábosba. Kis lángon olvasszuk fel, tegyük bele a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és állítsuk hűvös helyre. A tejszínt a vaníliáscukorral verjük kemény habbá. Amikor a citromlé dermedni kezd, keverjük a habba. A piskótát göngyöljük ki, kenjük meg a citromkrémmel, tekerjük fel, kissé nyomjuk össze, majd állítsuk hűvös helyre. Hintsük meg porcukorral, és szeleteljük fel. Citromfűvel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése