2571.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
8 dkg libazsír,
7 dkg libatöpörtyű,
15 dkg burgonya,
1/2 csomag sütőpor,
1 tojás,
kevés tejföl,
1 csapott teáskanál só,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma.
ELKÉSZÍTÉS:
A megtisztított, vékony hasábokra
vágott burgonyát süssük 2 dkg libazsírban pirosra, majd a libatöpörtyűvel
együtt daráljuk meg. A maradék libazsírt morzsoljuk el a sütőporral kevert lisztben,
adjuk hozzá a töpörtyűs masszát, a tojást, a sót, a reszelt vöröshagymát és
annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra,
és összehajtogatva 10 percig pihentessük. Ezt még kétszer ismételjük meg, majd
harmadszor már ujjnyi vastagra nyújtva pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
Előmelegített forró sütőben süssük pirosra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése