Ads 468x60px

Pages

Málnakrémes töltött barack

938.
Bíróné Menyhért Mariann receptje
HOZZÁVALÓK:
1 üveg őszibarackbefőtt,
2 csomag hidegen készíthető pudingpor,
6 dl tej,
25 dkg málna,
20 dkg keksz,
5 dkg mazsola,
5 dkg dió,
15 dkg porcukor,
5 dkg keserű csokoládé,
1 kis doboz málnaíz,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Cukrozzuk le a málnát, és hagyjuk 10 percig állni, majd törjük át. Rakjuk ki egy Jénai tál alját, a kettévágott, és a magházánál kivágott barackokkal. Keverjük össze a tejet a vaníliáscukorral. Ebből 1 dl tejjel dolgozzuk össze a darált kekszet, a maradék őszibarackot, a tejben áztatott mazsolát, a durvára vágott diót, a reszelt csokoládét, és a málnaízt. Formáljunk belőle kis gombócokat, és tegyük a barackok üregébe. A pudingporból és a maradék tejből egyenletes keverés mellett kb. 2 perc alatt, keverjünk hideg krémet. Adjuk hozzá a tört málnát, és verjük további 2 percig gyorsan egy habverővel. Ezután öntsük rá a barackokra. Jégbe hűtve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése