963.
Rusznyák Zsuzsa receptje
HOZZÁVALÓK:a piskótához:
4 tojás,
24 dkg cukor,
16 dkg rétesliszt,
2 evőkanál búzacsíra,
csipetnyi só,
a habhoz:
5 tojásfehérje,
30 dkg cukor,
6 evőkanál baracklekvár,
4 evőkanál búzacsíra,
a díszítéshez:
csokimáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojások fehérjéből 4 evőkanál vízzel, és a só hozzáadásával. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, lassan adagolva a lisztet, és végül a búzacsírát. Előmelegített sütőben, lisztezett, zsírozott tepsiben süssük. Miután a tészta kihűlt, kenjük rá a búzacsírával elkevert lekvárt. Gőz felett verjük kemény habbá az 5 tojásfehérjét a cukorral, és ezzel fedjük be a süteményt. Kicsit feldobhatjuk a süteményt, ha a cukrot előzetesen néhány csepp konyakmeggy aromával színezzük. A tetejére díszítésül csurgassunk csokimázt.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése