Ads 468x60px

Pages

Mennyei eledel

947.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
12 tojás,
24 dkg porcukor,
24 dkg liszt,
a töltelékhez:
1 dl rum,
2 dl tej,
10 dkg vaj,
6 tojás,
30 dkg porcukor,
6 dl tejszín,
5 dkg kakaó,
20 dkg főzőcsokoládé,
10 dkg baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd állandó kevergetés mellett a kikevert sárgáját adjuk hozzá a habhoz, végül óvatosan keverve adagoljuk hozzá a lisztet. A keverést alulról felfelé végezzük, mégpedig csak addig, amíg az anyagok elosztódnak a masszában. Kivajazott, kilisztezett tepsiben terítsük szét a masszát 1-1,5 cm vastagságban. Közepesen meleg sütőben azonnal kezdjük el a sütést. Miután megsült, borítsuk ki egy deszkára. Miután kihűlt vágjuk 1-1,5 centis kockákra, locsoljuk meg a rummal, és a tejjel, majd tegyük vajjal kikent tepsibe. Keverjük ki alaposan a tojássárgákat 20 dkg porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a kakaót, és reszeljük bele a csokoládét. Ezt a masszát üstben, vízgőz felett állandó kevergetés mellet addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű krémet kapunk. Öntsük az egészet a piskótakockákra. Verjük habbá a tojásfehérjéket, keverjük el benne a maradék porcukrot, és a baracklekvárt, majd ezzel borítsuk be a krémmel leöntött piskótát. Közepesen meleg sütőben addig süssük, míg a hab kissé megbarnul.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése