Ads 468x60px

Pages

Sághegyi szőlőcsemege

946.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
8 tojás,
16 dkg porcukor,
16 dkg liszt,
a krémhez:
40 dkg vaj,
40 dkg cukor,
15 dkg pörkölt mogyoró,
2 dl fehérbor,
15 dkg baracklekvár,
50 dkg szőlő,
4 dl tejszín,
7 dkg porcukor,
10 dkg főzőcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd állandó kevergetés mellett a kikevert sárgáját adjuk hozzá a habhoz, végül óvatosan keverve adagoljuk hozzá a lisztet. A keverést alulról felfelé végezzük, mégpedig csak addig, amíg az anyagok elosztódnak a masszában. Kivajazott, kilisztezett tepsiben terítsük szét a masszát 1-1,5 cm vastagságban. Közepesen meleg sütőben azonnal kezdjük el a sütést. Miután megsült, borítsuk ki egy deszkára.
Pirítsuk meg a mogyorót folyamatos kevergetés közben világos barnára, és daráljuk finomra. Keverjük ki a vajat 30 dkg cukorral nagyon alaposan, majd keverjük hozzá a darált mogyorót.
Miután a tészta kihűlt, annak vastagságától függően hosszában, vagy keresztben vágjuk ketté. Az egyik felét öntözzük meg a borral, majd az egész felületét kenjük be a kellően felhígított baracklekvárral. Ezután simítsuk el rajta a mogyorókrémet, és erre helyezzük rá a piskótalap másik felét.
Kevés cukorból főzzünk szirupot, ebbe mártogassuk bele a szőlőszemeket. A tejszínből 10 dkg cukorral verjünk kemény habot. Díszítsük a tejszínhabbal, a krémmel betöltött piskóták tetejét, osszuk el rajta a szőlőszemeket, és végül reszeljük rá a csokoládét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése