Ads 468x60px

Pages

Túrós almatorta

957.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
10 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
3 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
kevés só,
50 dkg túró,
15 dkg cukor,
mazsola,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1/2 kg alma.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a margarint, a porcukrot, 1 tojássárgáját, a vaníliáscukrot, és egy kevés sót, majd tartsuk 1 órán át hideg helyen. Béleljünk ki a tésztával egy tortaformát. Keverjük simára a túrót a cukorral, és 3 tojássárgájával. Adjuk hozzá a tojásfehérjék keményre vert habját, és szórjunk bele mazsolát. Szórjuk meg a tésztát a zsemlemorzsával, és öntsük rá a túrós masszát. A tetejét rakjuk ki a megtisztított, és vékony szeletekre vágott almával. Forró sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése