Ads 468x60px

Pages

Diós süti

961.
Pásztor Lászlóné receptje
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
5 dkg cukor,
1 csomag sütőpor,
5 tojássárgája,
2 dl tej,
a töltelékhez:
30 dkg darált dió,
30 dkg cukor,
5 tojásfehérje,
8 kanál lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a margarint a sütőporral elkevert liszttel, és adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgákat, és a tejet. Gyúrjunk jól nyújtható tésztát, és nyújtsunk belőle két lapot. Az első lapot kenjük meg lekvárral, simítsuk rá a fele cukrot, és a fele diót, fektessük rá a másik lapot, és azt is kenjük meg lekvárral. A maradék cukrot, és diót adjuk hozzá a felvert tojásfehérjékhez, és terítsük szét a felső tésztalapon. Előmelegített sütőben lassan süssük, nehogy a hab előbb barnuljon meg, mint ahogy a tésztalapok átsülnének. Kihűlés után daraboljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése