1271.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
20 dkg vaj,
6 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 citrom,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a lisztből a vajjal, a porcukorral, a vaníliáscukorral, a tojásokkal, a sütőporral, és a citrom levéből, illetve lereszelt héjából jól nyújtható, sima tésztát. Nyújtsuk késfoknyi vastagságúra, és szúrjuk egy gömbölyű kiszúróval. A kerek lapocskák közepére tegyünk 1-1 kávéskanálnyi baracklekvárt. Hajtsuk össze a lapokat, és a széleiket nyomkodjuk kissé össze. Kenjük meg tojással, hintsük be cukorral, és süssük ki.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése