Ads 468x60px

Pages

Rumos mokka

1278.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
6 dkg darált dió,
2 dkg vaj,
a krémhez:
2 dkg kávébabból főzött erős fekete,
1 dl tej,
4 tojássárgája,
25 dkg cukor,
1 evőkanál liszt,
25 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 dl rum,
csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük kézmelegre a tojásokat a cukorral, majd a tűzről levéve, verjük sűrűre és hagyjuk kihűlni. A melegítés előtt adjunk hozzá néhány csepp vizet. Keverjük össze a lisztet, és a darált diót, majd keverjük a masszához. Végül keverjük bele az olvasztott vajat. Kenjük egyenletesen egy papírral letakart tepsire, és közepesen meleg sütőben süssük ki. A krém elkészítéséhez keverjük össze az erős feketekávét a tejjel, a tojássárgákkal, a cukorral, és a liszttel, majd folyamatos kevergetés mellet sűrítsük be. Keverjük habosra a vajat a vaníliáscukorral, és keverjük simára a kihűtött krémmel. Végül keverjük bele a rumot. A kihűlt tésztát vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel. A tetejét is vonjuk be krémmel, és reszeljünk rá csokoládét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése