1270.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
14 dkg cukor,
1/2 citrom,
14 dkg étcsokoládé,
14 dkg szentjánoskenyér,
14 dkg dió,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
fah éj,
a krémh ez:
10 dkg cukor,
darabka vanília,
2 tojás,
1/2 dl feketekávé,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál tej,
12 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat 7 dkg cukorral, és adjuk h ozzá
a citrom levét és lereszelt h éját. Verjünk a
tojásfeh érjékből a maradék cukorral kemény h abot.
Reszeljük le a csokoládét, a szentjánoskenyeret, daráljuk le a diót, és az
egészet keverjük össze a zsemlemorzsával, és kevés fah éjjal.
Fakanállal először a h abot, majd a keveréket
adjuk a tojássárgájákh oz óvatosan. Kivajazott
tortaformában süssük ki, és töltsük meg a következő krémmel: Főzzük fel a tejet
a cukorral, a vaníliával, a tojásokkal, a kávéval, és a vaníliáscukorral, majd
kih űtve keverjük h abosra
a vajjal. A tortát vágjuk 3 rétegre, és töltsük be a krémmel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése