1269.
HOZZÁVALÓK:
24 dkg vaj,
24 dkg cukor,
4 tojás,
3 tojássárgája,
reszelt citromh éj,
4 evőkanál konyak,
2 evőkanál sh erry,
24 dkg rizsliszt,
málna-, vagy ribizli zselé,
a krémh ez:
2 tojássárgája,
3,5 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál konyak.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a vajat a cukorral, és keverés közben adjuk h ozzá
egyenként az egész tojásokat, meg a tojássárgákat. Keverjük bele a reszelt
citromh éjat, a konyakot, és a sh erryt.
Végül keverjük h ozzá fakanállal a rizslisztet.
Kivajazott, kilisztezett tortaformában közepesen meleg sütőben süssük ki. A
krém elkészítéséh ez a tojássárgákat keverjük
simára 1 dl tejszínnel, a liszttel, és 2 evőkanál cukorral. Forrósítsuk fel,
majd h űtsük le. A maradék 2,5 dl tejszínt
verjük fel ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és keverjük össze a
tojáskrémmel, illetve a konyakkal. A kisült tésztát másnap vágjuk 3 rétegre, és
töltsük meg málna-, vagy ribizlizselével. Kívülről pedig vonjuk be a tejszínes
krémmel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése