Ads 468x60px

Pages

Konyaktorta

1269.

HOZZÁVALÓK:
24 dkg vaj,
24 dkg cukor,
4 tojás,
3 tojássárgája,
reszelt citromhéj,
4 evőkanál konyak,
2 evőkanál sherry,
24 dkg rizsliszt,
málna-, vagy ribizli zselé,
a krémhez:
2 tojássárgája,
3,5 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál konyak.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, és keverés közben adjuk hozzá egyenként az egész tojásokat, meg a tojássárgákat. Keverjük bele a reszelt citromhéjat, a konyakot, és a sherryt. Végül keverjük hozzá fakanállal a rizslisztet. Kivajazott, kilisztezett tortaformában közepesen meleg sütőben süssük ki. A krém elkészítéséhez a tojássárgákat keverjük simára 1 dl tejszínnel, a liszttel, és 2 evőkanál cukorral. Forrósítsuk fel, majd hűtsük le. A maradék 2,5 dl tejszínt verjük fel ízlés szerinti mennyiségű cukorral, és keverjük össze a tojáskrémmel, illetve a konyakkal. A kisült tésztát másnap vágjuk 3 rétegre, és töltsük meg málna-, vagy ribizlizselével. Kívülről pedig vonjuk be a tejszínes krémmel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése