1272.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
12 dkg vaj,
2-3 evőkanál tejföl,
a töltelékhez:
35 dkg túró,
15 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg burgonyapép,
1/2 citrom,
3 tojássárgája,
3 dkg búzadara.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a porcukorral, a sütőporral, a tojássárgákkal, a vajjal, és a tejföllel. Nyújtsuk ki félujjnyi vastagságúra, és vágjuk kockákra. A töltelék elkészítéséhez adjuk hozzá a túróhoz a porcukrot, a vajat, a vaníliáscukrot, a sült, áttört burgonyapépet, a citrom lereszelt héját, ás a tojások sárgáját. Keverjük ki az egészet alaposan, és végül adjuk hozzá a búzadarát. A tölteléket osszuk el egyenletesen a kockák egyik felére, és hajtsuk rá a másik felüket. Tegyük tepsibe, kenjük meg tojással, és közepesen meleg sütőben süssük ki. Tálalás előtt hintsük meg vaníliáscukorral.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése