Ads 468x60px

Pages

Mogyorókrémes mignon

1280.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
6 tojás,
10 dkg cukor,
a krémhez:
5 dkg őrölt mogyoró,
1-2 tojássárgája,
10 dkg cukor,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk simára 5 dkg lisztet a tojássárgákkal, és 2-3 evőkanál vízzel. Adjuk hozzá a tojásfehérjék habját, a cukrot, és a maradék lisztet. Nyomózsákból nyomjunk kis halmokat egy tepsibe tett fehér papírra, és forró sütőben süssük meg. Miután kihűlt, vegyük le őket a papírról, és kettesével ragasszuk össze mogyorókrémmel. A mogyorókrém elkészítéséhez gőz fölött dolgozzuk össze az őrölt mogyorót, a tojássárgákat, a cukrot, és a vajat. Ízlés szerint az egészet bevonhatjuk fehér cukormázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése