1268.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
4 tojás,
2 kiskanál porélesztő,
1 kiskanál cukor,
3 evőkanál tej,
só,
porcukor,
3 evőkanál konyak.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt meglangyosított, és megcukrozott tejben. Szitáljuk át a lisztet, sózzuk meg, majd készítsünk középen egy kis mélyedést. Töltsük bele az élesztős tejet, a konyakot, és a felvert tojásokat. Dolgozzuk ki sima, és rugalmas tésztává. Dagasszuk 5 percig, majd fedjük le és kelesszük nagyjából kétszeresére 2 óra alatt. Nyújtsuk ki lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra, majd vágjuk 10 cm hosszú, és ujjnyi vastag csíkokra. Kössük meg lazán, mintha kötelet csomóznánk, majd forró olajban süssük aranysárgára. Szedjük ki az olajból, és csöpögtessük le. Szórjuk meg porcukorral, és még melegen tálaljuk.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése