1275.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg finomra darált mandula,
30 dkg porcukor,
15 dkg zsír,
5 tojássárgája,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3 tojásfeh érje,
baracklekvár,
darabos mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk jól nyújth ató
tésztát a lisztből a darált mandulával, 15 dkg porcukorral, a zsírral, a főtt
tojássárgákkal, a sütőporral, és a vaníliáscukorral. Felezzük el a tésztát, és
az egyik felével béleljünk ki egy tepsit, a másik felét tegyük h űtőszekrénybe.
Verjünk kemény h abot a tojásfeh érjékből
a maradék porcukorral, és keverjünk h ozzá néh ány
evőkanál baracklekvárt. Az így előkészített masszát kenjük fel egyenletesen a
tésztára. A megmaradt tésztából rakjunk rácsokat a töltelék tetejére, kenjük
meg tojással, és szórjuk be darabos mandulával. Közepesen meleg sütőben süssük
szép pirosra, és vaníliáscukorral megh intve
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése