1275.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg finomra darált mandula,
30 dkg porcukor,
15 dkg zsír,
5 tojássárgája,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
3 tojásfehérje,
baracklekvár,
darabos mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk jól nyújtható tésztát a lisztből a darált mandulával, 15 dkg porcukorral, a zsírral, a főtt tojássárgákkal, a sütőporral, és a vaníliáscukorral. Felezzük el a tésztát, és az egyik felével béleljünk ki egy tepsit, a másik felét tegyük hűtőszekrénybe. Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a maradék porcukorral, és keverjünk hozzá néhány evőkanál baracklekvárt. Az így előkészített masszát kenjük fel egyenletesen a tésztára. A megmaradt tésztából rakjunk rácsokat a töltelék tetejére, kenjük meg tojással, és szórjuk be darabos mandulával. Közepesen meleg sütőben süssük szép pirosra, és vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése