1276.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg zsír,
22 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
4 tojás,
2-3 evőkanál tej,
12 dkg pörkölt, őrölt mogyoró,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 kanál piskótamorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk jól nyújtható tésztát a lisztből a zsírral, 10 dkg porcukorral, a sütőporral, 2 tojássárgájával, és a tejjel. Előhűtést követően nyújtsuk ki vékonyra, majd szaggassuk ki egy pogácsaszaggatóval és rakjuk tepsibe. A töltelékhez keverjük össze a pörkölt, őrölt mogyorót a maradék porcukorral, a lereszelt citromhéjjal, a megmaradt tojásfehérjékkel, a 2 egész tojással, és a piskótamorzsával. Az így összeállított masszát kevergessük egy fakanállal tűzön addig, amíg jól felforrósodik. Legyünk nagyon óvatosak, mert könnyen leég! Miután kihűlt, kenjük a kiszúrt tésztalapok közepére. Közepesen meleg sütőben süssük meg. Tálalás előtt hintsük meg vaníliáscukorral.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése