1276.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg zsír,
22 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
4 tojás,
2-3 evőkanál tej,
12 dkg pörkölt, őrölt mogyoró,
1/2 citrom lereszelt h éja,
1 kanál piskótamorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk jól nyújth ató
tésztát a lisztből a zsírral, 10 dkg porcukorral, a sütőporral, 2
tojássárgájával, és a tejjel. Előh űtést
követően nyújtsuk ki vékonyra, majd szaggassuk ki egy pogácsaszaggatóval és
rakjuk tepsibe. A töltelékh ez keverjük össze a
pörkölt, őrölt mogyorót a maradék porcukorral, a lereszelt citromh éjjal,
a megmaradt tojásfeh érjékkel, a 2 egész
tojással, és a piskótamorzsával. Az így összeállított masszát kevergessük egy
fakanállal tűzön addig, amíg jól felforrósodik. Legyünk nagyon óvatosak, mert
könnyen leég! Miután kih űlt, kenjük a kiszúrt
tésztalapok közepére. Közepesen meleg sütőben süssük meg. Tálalás előtt h intsük
meg vaníliáscukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése