Ads 468x60px

Pages

Tejszínes narancstorta

1279.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg liszt,
5 dkg piskótamorzsa,
1 narancs lereszelt héja,
5 dkg vaj,
a krémhez:
3 lap zselatin,
2 tojássárgája,
1 narancs lereszelt héja,
2 narancs leve,
15 dkg cukor,
6 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor felével, és reszeljük bele a narancs héját. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukor másik felével, és egy fakanállal keverjük hozzá a tojássárgákhoz. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a piskótamorzsát, és végül a felolvasztott vajat. Öntsük a masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába, és süssük ki. Miután kisült, lisztezzük meg a tetejét, és lefordítva hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez áztassuk be a zselatinlapokat, majd 5 percnyi áztatás után adjuk hozzá a tojássárgákat, egy narancsnak a lereszelt héját, és kettőnek a levét. Keverjük simára a cukorral, és habverővel állandóan kevergetve forraljuk fel. Az edényt hideg vízbe állítva hűtsük ki, verjük fel a tejszínt, és a habot a kihűtött tojássárgákhoz adva kevergessük.
Vágjuk 3 rétegre a tortakarikát, és töltsük meg a tejszínes krémmel. A felületét vonjuk be tejszínhabbal, és narancsgerezdekkel díszítsük. Jól behűtve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése