1279.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
10 dkg liszt,
5 dkg piskótamorzsa,
1 narancs lereszelt h éja,
5 dkg vaj,
a krémh ez:
3 lap zselatin,
2 tojássárgája,
1 narancs lereszelt h éja,
2 narancs leve,
15 dkg cukor,
6 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat a cukor felével, és reszeljük bele a narancs h éját.
Verjük kemény h abbá a tojásfeh érjéket
a cukor másik felével, és egy fakanállal keverjük h ozzá
a tojássárgákh oz. Ezután adjuk h ozzá
a lisztet, a piskótamorzsát, és végül a felolvasztott vajat. Öntsük a masszát
kivajazott, kilisztezett tortaformába, és süssük ki. Miután kisült, lisztezzük
meg a tetejét, és lefordítva h agyjuk kih űlni.
A krém elkészítéséh ez
áztassuk be a zselatinlapokat, majd 5 percnyi áztatás után adjuk h ozzá
a tojássárgákat, egy narancsnak a lereszelt h éját,
és kettőnek a levét. Keverjük simára a cukorral, és h abverővel
állandóan kevergetve forraljuk fel. Az edényt h ideg
vízbe állítva h űtsük ki, verjük fel a
tejszínt, és a h abot a kih űtött
tojássárgákh oz adva kevergessük.
Vágjuk 3 rétegre a tortakarikát,
és töltsük meg a tejszínes krémmel. A felületét vonjuk be tejszính abbal,
és narancsgerezdekkel díszítsük. Jól beh űtve
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése