1532.
HOZZÁVALÓK:
1 tojás,
20 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evőkanál tej,
45 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
2 dl tej,
1 evőkanál gríz,
15 dkg vaj,
2 evőkanál kakaó,
20 dkg porcukor,
ízlés szerint választott lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a tojást a
cukorral, a margarinnal és a tejjel, majd keverjük hozzá a dkg lisztet, és a
sütőport. Az így elkészült tésztából készítsünk négy egyforma cipót, nyújtsuk
ki kb. 2 mm vastag lappá, s egy zsírozott lisztezett tepsiben süssük ki a
lapokat egyenként. A krém elkészítéséhez főzzük meg a tejben az evőkanálnyi
grízt, majd keverjük bele a vajat és a kakaót. Kell még némi savanykás lekvár
(a legjobb a piros ribizli). Összeállítás: Az elkészült és kihűlt lapokból egyet
megkenünk a krémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük lekvárral, újabb
lap, krém, még egy lap, s annak a tetejét szórjuk meg porcukorral. Ezt az
egészet pihentetni kell egy napig, amíg a tésztája megpuhul. Egy 33 cm széles
és kb. 45-50 cm-es tepsiben (kb. 1 cm magas a széle, ennek a hátlapján sül a
tészta) a fenti adag másfélszeresét kell elkészíteni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése