1537.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg tarkabab,
1/2 dkg friss élesztő,
1/2 dl tej,
1/2 dl tejföl,
10 dkg zsír,
1 egész tojás,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors;
a tészta tetejére:
1/2 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
A langyos tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést vájunk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a szitán átnyomott főtt babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva, sima tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, a tetejét belisztezve és tiszta ruhával letakarva, duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és ismét kelesztjük fél óráig. Végül a tetejét bekenjük tejjel, és sütőlemezre tesszük. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése