Ads 468x60px

Pages

Csodatorta II.

1534.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg rétesliszt,
35 dkg porcukor,
6 tojás,
10 evőkanál hideg víz,
15 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
2 dkg kakaó,
5 dkg darált dió,
2 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a porcukrot a tojássárgájával. Folytonos kevergetés közben öntsük bele a vizet, és még egyszer jól kikeverjük. Tegyük bele a diót, majd a sütőporral összekevert lisztet. Végül óvatosan keverjük bele a kemény tojáshabot. Kikent, lisztezett formában előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süssük.

Vágjuk ketté a kihűlt tortát, és töltsük meg a főzött krémmel, melyhez a tálba beleütjük az egész tojásokat, beleszórjuk a porcukrot, és gőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrűsödni kezd. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a diót és a rumot, addig verjük, amíg kihűl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése