1534.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg rétesliszt,
35 dkg porcukor,
6 tojás,
10 evőkanál hideg víz,
15 dkg darált dió,
1 csomag vaníliás cukor,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
3 tojás,
15 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
2 dkg kakaó,
5 dkg darált dió,
2 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a porcukrot a
tojássárgájával. Folytonos kevergetés közben öntsük bele a vizet, és még egyszer
jól kikeverjük. Tegyük bele a diót, majd a sütőporral összekevert lisztet.
Végül óvatosan keverjük bele a kemény tojáshabot. Kikent, lisztezett formában
előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süssük.
Vágjuk ketté a kihűlt tortát, és
töltsük meg a főzött krémmel, melyhez a tálba beleütjük az egész tojásokat,
beleszórjuk a porcukrot, és gőz fölött habverővel addig verjük, míg sűrűsödni
kezd. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a vajat, a kakaót, a diót és a rumot,
addig verjük, amíg kihűl.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése