1541.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg finomliszt,
25 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 citrom héja,
1/2 csomag vanília,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Az alapanyagokat szárazon jól
össze kell keverni. Egy közepes nagyságú (20-30 cm) tepsit vastagon megkenünk
margarinnal (kb. 5 dkg), az oldalát sem hagyjuk ki. Beleszórjuk az összekevert
liszt 1/3-át. 25 dkg tehéntúrót egyenletesen szétmorzsolunk a liszt tetején, 1
csomag vaníliával megszórjuk. Ráöntünk egy üveg meggy- vagy cseresznye-befőttet
(szerencsésebb a magozott befőtt). Betakarjuk a maradék liszttel. 4 dl tejet
összekeverünk 2 habosra vert tojással, és lassan ráöntjük a lisztre. 4 evőkanál
olajjal vagy 5 dkg olvasztott margarinnal meglocsoljuk a tetejét Előmelegített
sütőben 7-8 percig nagy lángon, majd 30-35 percig kisebb tűzön sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése