1542.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg rozsliszt,
8 cl méz,
4 db tojás,
5 g fahéj,
3-4 db szegfűszeg,
1 csomag sütőpor,
1/2 citrom héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a
rozslisztet a forrásra hevített mézzel, a tojással, az őrölt fahéjjal és a tört
szegfűszeggel. Adjuk hozzá a sütőport és a reszelt citromhéjat, majd tésztává
dolgozzuk. Letakarva, hűvös helyen 30-40 percet pihentetjük, majd lisztezett
deszkán kinyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőle. A korongocskák tetejét
felvert tojással megkenjük és egy-egy szem, hámozott mandulával díszítjük.
Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése