Ads 468x60px

Pages

Székely huszár csókja

1542.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg rozsliszt,
8 cl méz,
4 db tojás,
5 g fahéj,
3-4 db szegfűszeg,
1 csomag sütőpor,
1/2 citrom héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a rozslisztet a forrásra hevített mézzel, a tojással, az őrölt fahéjjal és a tört szegfűszeggel. Adjuk hozzá a sütőport és a reszelt citromhéjat, majd tésztává dolgozzuk. Letakarva, hűvös helyen 30-40 percet pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőle. A korongocskák tetejét felvert tojással megkenjük és egy-egy szem, hámozott mandulával díszítjük. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése