1539.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg búzapehely,
1 közepes nagyságú vöröshagyma,
1 sárgarépa,
10 dkg zeller,
1 tojás, só,
10 dkg reszelt sajt,
3 kanál liszt,
10 dkg napraforgómag,
margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
A búzapelyhet forrázzuk le 3,5 dl
vízzel, és hagyjuk megdagadni. Margarinon pároljuk meg a reszelt hagymát, a
zellert, a sárgarépát, és keverjük a búzapehelyhez. Amíg hűl, reszeljük le a
sajtot, s keverjük össze a tojással és a liszttel. Alaposan dolgozzuk el a
megdagadt búzapelyhet a párolt zöldségekkel. Nedves kézzel formázzunk belőle
pogácsákat, s forgassuk meg napraforgómagban. Forró margarinban süssük
aranybarnára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése