1531.
HOZZÁVALÓK:
3 csomag réteslap,
10 dkg mák,
20 dkg cukor,
50 dkg tehéntúró,
10 dkg mazsola,
50 dkg alma,
10 dkg dió,
3 dl tejföl,
2 tojás,
6 dkg vaj,
5 dkg zsemlemorzsa,
késhegynyi őrölt fahéj,
1 citrom lereszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Az almát meghámozzuk, vékony
szeletekre vágjuk majd fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok
levet enged, nyomkodjuk ki. A tehéntúrót szintén áttörjük, belekeverjük a
tojásokat, hozzáadunk 1 dl tejfölt és a megmosott mazsolát, cukorral,
citromhéjjal ízesítjük. A darált diót és a mákot külön-külön cukorral
összekeverjük. Egy cserépedényt vagy lábast kivajazunk, és a rétestésztát
rétegenként belerakjuk, minden réteslapot a töltés előtt olvasztott vajjal
meglocsolva és zsemlemorzsával meghintve. A rétegezés sorrendje: dió, alma,
túró, mák, túró, alma, dió. A mákréteg alá kenhetünk kevés baracklekvárt is. A
dió- és máktöltelék locsoljuk meg 1-2 evőkanálnyi tejföllel is. Legfelülre
réteslapnak kell kerülnie, amelyet kevés olvasztott vajjal és tejföllel
meglocsolunk. 180 fokos sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük. Porcukorral
meghintjük, és tortaszeletekre vágva, melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése