Ads 468x60px

Pages

Birsalma fagylalt

1536.
HOZZÁVALÓK:
4 dl tej,
1 nagy birsalma,
15-18 dkg cukor,
3 szem szegfűszeg,
1 teáskanál étkezési búzakeményítő,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg a birsalmát, csumázzuk ki, hámozzuk meg, majd vékony szeletekre vágva tegyük annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, de legalább 2 dl legyen. Szórjuk bele a cukrot és a fűszereket, és főzzük puhára. Ezután turmixoljuk, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejbe a búzakeményítőt, és kis lángon, folyamatos keverés közben kissé sűrítsük be, majd adjuk hozzá a birsalmapéphez. Miután kihűlt, alaposan hűtsük le hűtőszekrényben, majd turmixgépben keverjük habosra. Ezután a fagylaltgép tartályába öntve fagyasszuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése