Ads 468x60px

Pages

Almafánk

1654.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
50 dkg savanykás, tisztított, reszelt alma,
1 csomag szárított élesztő,
1 evőkanál porcukor,
5 dl tej,
4 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 mokkáskanál só,
olaj a sütéshez,
fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
1 dl tejben keverjük el az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen futtassuk fel. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután beledolgozzuk a reszelt almát. A 1/2 cm vastagra kinyújtott tésztát közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt sütjük a fánkok alsó felét, majd fedő nélkül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörülközőre vagy itatóspapírra szedjük a megsült fánkokat, hogy az a felesleges olajat felszívhassa. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése