1658.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
4 tojás,
2 kiskanál kakaó,
7 dkg liszt,
sütőpor,
baracklekvár,
a diókrémhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
1 dl erős feketekávé,
3 evőkanál rum,
a kávékrémhez:
3 tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
3 evőkanál feketekávé,
1/2 csomag vaníliaízű pudingpor,
a csokiöntethez:
10 dkg cukor,
5 dkg vaj,
3 dkg kakaó,
2 evőkanál víz,
a díszítéshez: 2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tésztához a vajat, a porcukrot, kevés sütőport és a tojássárgákat, majd adjuk hozzá a kakaót, a darált diót, a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsük kikent, kilisztezett tortaformába, és közepes hőmérsékleten süssük meg. Miután kihűlt, baracklekvárral kenjük meg.
A diós krémhez keverjük össze a diót a cukorral, majd forrázzuk le a kávéval, és tegyük bele a rumot. A krémet kenjük rá a tésztára. A kávékrémhez a tojásokat, a cukrot és a kávét gőzön főzzük sűrűre, majd állandóan kevergetve adjuk hozzá a pudingport. Amikor már jó sűrű, vegyük le a tűzről, hűtsük ki, és keverjük bele a vajat. Ezt a krémet a diós krém tetejére kenjük. A csokoládéöntet hozzávalóit keverjük össze, forraljuk fel, majd amikor kihűlt, óvatosan öntsük a tésztára.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése