Ads 468x60px

Pages

Szedres-szilvás lepény

1652.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
2 kis tojássárgája,
2 csomag vaníliás cukor,
1 púpozott teáskanál reszelt citromhéj,
80 dkg szeder és szilva vegyesen,
fahéjas porcukor,
ízlés szerint édes morzsa (pl. babapiskótából),
1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztben a hideg margarint, majd adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és a vaníliáscukrot, majd gyorsan gyúrjuk össze. Legalább fél óráig hűtőben pihentessük. Utána a kétharmadát nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy kerek formát úgy, hogy oldala is legyen. Szurkáljuk meg egy villával, és előmelegített sütőben félig süssük meg. Szórjuk meg édes morzsával, és rakjuk rá a megmosott szedret, és a kimagozott szilvát. Hintsük meg fahéjas porcukorral, majd egy vékony tésztaréteggel takarjuk be. A maradék tésztával díszíthetjük a tetejét, majd felvert tojással kenjük meg, süssük ki és díszítsük gyümölcsökkel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése