1652.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
2 kis tojássárgája,
2 csomag vaníliás cukor,
1 púpozott teáskanál reszelt
citromhéj,
80 dkg szeder és szilva vegyesen,
fahéjas porcukor,
ízlés szerint édes morzsa (pl.
babapiskótából),
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztben a hideg
margarint, majd adjuk hozzá a porcukrot, a tojássárgáját, a reszelt citromhéjat,
és a vaníliáscukrot, majd gyorsan gyúrjuk össze. Legalább fél óráig hűtőben
pihentessük. Utána a kétharmadát nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy kerek
formát úgy, hogy oldala is legyen. Szurkáljuk meg egy villával, és
előmelegített sütőben félig süssük meg. Szórjuk meg édes morzsával, és rakjuk rá
a megmosott szedret, és a kimagozott szilvát. Hintsük meg fahéjas porcukorral,
majd egy vékony tésztaréteggel takarjuk be. A maradék tésztával díszíthetjük a
tetejét, majd felvert tojással kenjük meg, süssük ki és díszítsük
gyümölcsökkel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése