Ads 468x60px

Pages

Keljfeljános

1650.
HOZZÁVALÓK:
5 őszibarack,
15 dkg túró,
1/2 evőkanál tejföl,
1 csomag vaníliáscukor,
méz,
piskótamorzsa, vagy zsemlemorzsa,
a díszítéshez: marcipán.

ELKÉSZÍTÉS:
Négy félbevágott, nagy őszibarackot alaposan lecsöpögtetünk. Keverjük össze a túrót 1 apróra vágott őszibarackkal, a tejföllel, a vaníliáscukorral, és ízlés szerint mézzel. Keverjünk hozzá egy kevés piskótamorzsát vagy zsemlemorzsát, hogy a töltelék ne legyen folyós. Pihentessük 10 percig, hogy a morzsa megduzzadjon. Tegyük az őszibarackokat kis tányérra, töltsük meg a túrókrémmel, hogy szép gömbformát kapjon. A fejének formázzunk fehér vagy sárga marcipánból gömböcskét, és színes cukorkákkal rakjuk ki a szemétszáját. Hajat, kalapot, és nyakkendőt is készíthetünk neki színes marcipánból.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése