Ads 468x60px

Pages

Francia piskótacsók

1645.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
2 tojásfehérje,
8 dkg cukor,
8 dkg liszt,
1 citrom lereszelt héja,
barackíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Habüstben habverővel keverjük simára az egész tojásokat a tojásfehérjékkel, és a cukorral. A tűzre téve az üstöt, habverővel gyorsan addig folytassuk a keverést, míg a massza langyossá lesz. Ekkor a tűzről vegyük le az üstöt, és hideg vízzel teli edénybe téve, folytassuk tovább a felverést, míg a massza kemény habbá nem vált. Szitálva szórjuk bele a lisztet, és reszeljük bele egy citrom héját. Végül papírral béleljünk ki egy tepsit, kenjük ki a papírt vajjal vagy zsírral, és kiskanállal halmokban rakjuk rá a tésztát. Toljuk a forró sütőbe, és süssük világossárgára. Mivel nagyon kényes a sütése, ha félünk, hogy a kis csókok szétfolynak, a papírral bélelt tepsibe félujjnyi vastagon simítsuk a tésztamasszát, és ha kisült, nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle kis kerek lapokat. Kettőt-kettőt barackízzel összeragasztunk, úgy rakjuk tálra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése