1645.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
2 tojásfehérje,
8 dkg cukor,
8 dkg liszt,
1 citrom lereszelt héja,
barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Habüstben habverővel keverjük simára
az egész tojásokat a tojásfehérjékkel, és a cukorral. A tűzre téve az üstöt, habverővel
gyorsan addig folytassuk a keverést, míg a massza langyossá lesz. Ekkor a
tűzről vegyük le az üstöt, és hideg vízzel teli edénybe téve, folytassuk tovább
a felverést, míg a massza kemény habbá nem vált. Szitálva szórjuk bele a
lisztet, és reszeljük bele egy citrom héját. Végül papírral béleljünk ki egy
tepsit, kenjük ki a papírt vajjal vagy zsírral, és kiskanállal halmokban rakjuk
rá a tésztát. Toljuk a forró sütőbe, és süssük világossárgára. Mivel nagyon
kényes a sütése, ha félünk, hogy a kis csókok szétfolynak, a papírral bélelt
tepsibe félujjnyi vastagon simítsuk a tésztamasszát, és ha kisült, nagyobb
pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle kis kerek lapokat. Kettőt-kettőt
barackízzel összeragasztunk, úgy rakjuk tálra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése