1657.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg cukor,
21 dkg vaj,
25 dkg csokoládé,
21 dkg darált mandula,
3 dkg morzsa,
9 tojás,
barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a megpuhított
vajat 15 dkg cukorral, és a megpuhított csokoládéval. Egyenként keverjük hozzá a
tojássárgájákat, majd a tojásfehérjékből a maradék cukorral felvert kemény
habot, és végül óvatosan hozzászórva a morzsával összekevert mandulát. Kikent,
lisztezett nagyobb tortaformában, mérsékelten meleg sütőben süssük meg. Sütési
ideje kb. 40-45 perc. Miután kihűlt, tetejét barackízzel kenjük be, csokoládéfondánnal
vonjuk be. Cukrozott tejszínhabot adhatunk hozzá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése