Ads 468x60px

Pages

Károlyi-torta

1657.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg cukor,
21 dkg vaj,
25 dkg csokoládé,
21 dkg darált mandula,
3 dkg morzsa,
9 tojás,
barackíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a megpuhított vajat 15 dkg cukorral, és a megpuhított csokoládéval. Egyenként keverjük hozzá a tojássárgájákat, majd a tojásfehérjékből a maradék cukorral felvert kemény habot, és végül óvatosan hozzászórva a morzsával összekevert mandulát. Kikent, lisztezett nagyobb tortaformában, mérsékelten meleg sütőben süssük meg. Sütési ideje kb. 40-45 perc. Miután kihűlt, tetejét barackízzel kenjük be, csokoládéfondánnal vonjuk be. Cukrozott tejszínhabot adhatunk hozzá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése