1655.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
20 dkg libatepertő,
2 dkg friss élesztő,
2 evőkanál tejföl,
2 tojás sárgája,
1 teáskanál só,
1 csapott mokkáskanálnyi törött fekete bors,
a tészta tetejére: 1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük bele a langyos tejbe a szétmorzsolt élesztőt, majd futtassuk fel. A lisztet dolgozzuk össze a ledarált tepertővel, a felfutott élesztővel, a tejföllel, a tojás sárgákkal, a sóval és a borssal. Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és négyrét hajtva 30 percig pihentessük. A nyújtást és hajtogatást összesen három alkalommal ismételjük, 30-30 perces pihentetési időközöket tartva. Végül a tésztát 1 1/2-2 cm vastagra kinyújtjuk, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tetejét kenjük meg a felvert tojással, és villával húzzunk rá rovátkákat. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon süssük pirosra.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése