Ads 468x60px

Pages

Ananászos-túrós piskótatorta

1649.
HOZZÁVALÓK:
3 dkg liszt,
3 dkg étkezési búzakeményítő,
2 tojás,
20 dkg cukor,
75 dkg tehéntúró,
2,5 dl tejszín,
1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefőtt,
1 doboz (850 ml) trópusi gyümölcskoktél,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag citromízű tortazselé,
9 lap fehér zselatin,
1 citrom leve és lereszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojások fehérjét 2 evőkanál hideg vízzel habbá verjük. Közben beleszitálunk 5 dkg cukrot, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral és az étkezési keményítővel összekevert lisztet. Belekeverjük a tojássárgáját is. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 20 percig sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. Közben az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. 5 körszeletét félbevágunk, a többit feldaraboljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük 10 dkg cukorral, a citrom levével és reszelt héjával, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Végül belevegyítjük a kemény habbá vert tejszínt. A karimát a kihűlt tortalap köré pattintjuk. Körben kirakjuk a félbevágott ananászkarikákkal, a közepét megkenjük a túrókrémmel. Kb. 2 órára hideg helyre állítjuk. A gyümölcskoktélt lecsöpögtetjük, összekeverjük az ananászdarabokkal, és a krémre halmozzuk. A félretett befőttlében csomómentesre keverjük a tortazselét, beleszórjuk a maradék cukrot, és összefőzzük. Ha langyosra hűlt, a tortára öntjük. További 3 órára hűvös helyre állítjuk. A tortakarimát eltávolítjuk, és a tortát ízlés szerint tejszínhabbal, koktélcseresznyével díszítjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése