Ads 468x60px

Pages

Rumos kakaóhab

2206.

HOZZÁVALÓK:
2 dl tejszín,
2 evőkanál kakaópor,
1/2 dl tej,
1/2 dl rum,
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál nescafé,
csipetnyi só,
a díszítéshez:
tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék, vagy meggybefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük rá a tejet a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is adjuk hozzá. Folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítsük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sűrű, krémszerűen sima nem lesz. Egyetlen kakaó vagy cukorszemcsének sem szabad oldatlanul maradni, mert a habszifon eltömődik! Hagyjuk kihűlni, majd a rummal együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Tegyük hűtőszekrénybe, és nagyon hidegre hűtsük le, csak ezután töltsük a habszifonba. Készítsünk elő hűtött poharakat vagy kompótos tálkákat, és a terített asztalon nyomjuk bele a kakaós habot. Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel, csoki-pasztillával, kimagozott meggybefőttel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése