2206.
HOZZÁVALÓK:
2 dl tejszín,
2 evőkanál kakaópor,
1/2 dl tej,
1/2 dl rum,
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál nescafé,
csipetnyi só,
a díszítéshez:
tetszés szerint tejszínhab vagy
csokoládéreszelék, vagy meggybefőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük rá a tejet a kakaóporra,
majd a cukrot, a sót és a nescafét is adjuk hozzá. Folyamatos kevergetés közben
kis lángon addig melegítsük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és
sűrű, krémszerűen sima nem lesz. Egyetlen kakaó vagy cukorszemcsének sem szabad
oldatlanul maradni, mert a habszifon eltömődik! Hagyjuk kihűlni, majd a rummal
együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Tegyük hűtőszekrénybe, és nagyon hidegre
hűtsük le, csak ezután töltsük a habszifonba. Készítsünk elő hűtött poharakat
vagy kompótos tálkákat, és a terített asztalon nyomjuk bele a kakaós habot.
Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel, csoki-pasztillával, kimagozott
meggybefőttel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése