2216.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg liszt,
15 dkg tehéntúró,
15 dkg margarin,
30-40 csepp folyékony édesítő,
1 mokkáskanál sütőpor,
a töltelékhez:
50 dkg apró kajszibarack,
2 dkg búzacsíra,
ízlés szerint őrölt fahéj,
6-8 db édesítő tabletta.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a sütőporral kevert
lisztet a margarinnal, majd gyúrjuk össze a túróval és a folyékony
édesítőszerrel. Csomagoljuk fóliába, és pihentessük hűtőszekrényben legalább 1
órát. Lisztezett deszkán kinyújtva, közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrjuk
ki. Minden korong közepébe nyomjunk egy magházával lefelé fordított barackot,
majd szórjuk meg 4 csapott evőkanál búzacsíra, fahéj és a porrá tört édesítő
keverékével. Előmelegített sütőben süssük világos rózsaszínűre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése