Ads 468x60px

Pages

Cseresznyés piskóta

2220.

HOZZÁVALÓK:
7 dkg liszt,
6 dkg étkezési búzakeményítő,
2 tojás,
8 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
4 evőkanál porcukor,
15 dkg kimagozott cseresznye,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 teáskanál sütőpor,
1 evőkanál rum,
1/2 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
24 kis papír sütőforma.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a cukrot, a csipetnyi sót, a citromhéjat és a vaníliáscukrot, majd egyenként keverjük bele az egész tojásokat. Keverjük össze az átszitált lisztet a búzakeményítővel és a sütőporral, majd szitáljuk a vajkrémbe. Keverjük bele a kisebb darabokra vágott gyümölcsöt. A formákat kettesével helyezzük egymásba, majd félig töltsük meg őket a folyékony tésztával. Előmelegített sütőben, 175 fokon 20-25 percig süssük. Miután kihűltek a piskóta tortácskák, borítsuk ki őket a formából. A mázhoz 3 evőkanál porcukrot keverjünk ki a rummal. A rumos mázt csorgassuk 6 tortácskára, a többit szórjuk meg a maradék porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése