Ads 468x60px

Pages

Kemenesi lepény

2208.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
1 tojás,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
kevés cukros tej,
csipetnyi só,
40 dkg liszt,
1/2 pohár tej,
barackíz,
a töltelékhez:
2 tojássárgája,
4 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
12 dkg darált dió,
12 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat az egész tojással és a tojások sárgájával. Adjuk hozzá a cukros tejjel futtatott élesztőt, egy csipetnyi sót, a lisztet és a langyos tejet. Dolgozzuk ki alaposan, de maradjon puha a tészta, majd tegyük kizsírozott tepsibe. Letakarva meleg helyen pihentessük 1 óra hosszat. Miután megkelt kenjük meg barackízzel, és tegyük a sütőbe. Keverjük habosra a tojások sárgáját a porcukorral, adjunk hozzá egy kevés citromhéjat, a darált diót, és végül verjük fel a tojásfehérjéket a vaníliás cukorral keményre, majd forgassuk bele könnyedén a diós keverékbe, ezután kenjük a félig kisült tésztára. Lassú tűznél süssük meg, és amikor kihűlt, vágjuk nem nagyon kicsi kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése