2208.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
1 tojás,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
kevés cukros tej,
csipetnyi só,
40 dkg liszt,
1/2 pohár tej,
barackíz,
a töltelékhez:
2 tojássárgája,
4 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
12 dkg darált dió,
12 dkg vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat az egész
tojással és a tojások sárgájával. Adjuk hozzá a cukros tejjel futtatott
élesztőt, egy csipetnyi sót, a lisztet és a langyos tejet. Dolgozzuk ki
alaposan, de maradjon puha a tészta, majd tegyük kizsírozott tepsibe. Letakarva
meleg helyen pihentessük 1 óra hosszat. Miután megkelt kenjük meg barackízzel,
és tegyük a sütőbe. Keverjük habosra a tojások sárgáját a porcukorral, adjunk
hozzá egy kevés citromhéjat, a darált diót, és végül verjük fel a tojásfehérjéket
a vaníliás cukorral keményre, majd forgassuk bele könnyedén a diós keverékbe,
ezután kenjük a félig kisült tésztára. Lassú tűznél süssük meg, és amikor
kihűlt, vágjuk nem nagyon kicsi kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése