Ads 468x60px

Pages

Indiáner fánk

2207.

HOZZÁVALÓK:
5 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
csokoládémáz,
a töltelékhez:
1/2 l tejszínhab,
5 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot fél evőkanál vízzel és a tojások sárgájával fél óráig, azután adjuk hozzá a liszttel kevert sütőport és a tojások keményre vert habját. Nyomjunk sütőbádogra tett fehér papírra nyomózsákból vagy papírtölcsérből kis tojásnagyságú halmokat. A fánkokat lassú tűznél süssük. Sütés után mártócsokoládéval vagy cukros csokoládémázzal vonjuk be. Ha a mázbevonat megkeményedett, a fánkot vágjuk ketté, és a belsejüket késsel emeljük ki. A töltelék elkészítéséhez dolgozzuk össze a tejszínhabot és a porcukorral kevert vaníliáscukrot. A habtöltést a felszolgálás előtt végezzük. A megtöltött fánkokat mignonkapszulákba helyezve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése