2207.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg cukor,
4 tojás,
10 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
csokoládémáz,
a töltelékhez:
1/2 l tejszínhab,
5 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot fél
evőkanál vízzel és a tojások sárgájával fél óráig, azután adjuk hozzá a liszttel
kevert sütőport és a tojások keményre vert habját. Nyomjunk sütőbádogra tett
fehér papírra nyomózsákból vagy papírtölcsérből kis tojásnagyságú halmokat. A
fánkokat lassú tűznél süssük. Sütés után mártócsokoládéval vagy cukros
csokoládémázzal vonjuk be. Ha a mázbevonat megkeményedett, a fánkot vágjuk
ketté, és a belsejüket késsel emeljük ki. A töltelék elkészítéséhez dolgozzuk
össze a tejszínhabot és a porcukorral kevert vaníliáscukrot. A habtöltést a
felszolgálás előtt végezzük. A megtöltött fánkokat mignonkapszulákba helyezve
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése