2209.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg élesztő,
1 csésze cukros tej,
56 dkg liszt,
28 dkg vaj,
csipetnyi só,
szilva- vagy barackíz,
cukrozott dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Lassan keverjük el a langyos
cukros tejben az élesztőt. Ha felfutott, öntsük hozzá a liszt feléhez, és
keverjük jó simára. Miután ez is megkelt, adjuk hozzá a maradék lisztet, a
vajat, egy csipetnyi sót, és dolgozzuk el alaposan, azután letakarva hagyjuk
kelni. Ha megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél kisujjnyira, vágjuk 10 centi
átmérőjű kockákra, kenjük meg szilva-, vagy barackízzel, formáljunk belőlük kis
kifliket, és tegyük tepsibe. Ha megkeltek, kenjük meg tojásfehérjével, és hintsük
be gorombára tört cukros dióval. Mérsékelt tűznél süssük ki.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése