Ads 468x60px

Pages

Török rumtorta

2214.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
7 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
6 dkg porcukor,
2 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
4 evőkanál tej,
az öntethez:
4 evőkanál rum,
1,5 dl víz,
13 dkg cukor;
a díszítéshez:
4 dl tejszín,
zselatin,
4 evőkanál darált mogyoró,
1 kis csésze cukrozott gyümölcs,
kevés porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a lisztet, a vajat és a többi hozzávalót mély tálba, és gyúrjuk sima tésztává, majd egy cipóba formálva pihentessük 2 órán keresztül. Nyújtsuk lisztezett deszkán 1 centi vastagságúra, majd vágjunk ki belőle 10 centiméter átmérőjű kerek lapokat, és egy kikent sütőlapon süssük szép sárgára. Forraljuk fel a vízben a cukrot, majd ha már nem forró, keverjük bele a rumot is. A kisült tésztalapokat egyenként locsoljuk meg a rumos öntettel, és egymásra borítva, állítsuk össze tortaformára. Kenjük a tetejére a tejszínhabot, amelyben előzőleg elkevertük a kevés vízben megáztatott és a langyosra melegített, átszűrt zselatint. Szórjuk rá a finomra darált mogyorót és a nagyon apróra vágott cukrozott gyümölcsöt, majd tegyük hűtőszekrénybe néhány órára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése