2217.
HOZZÁVALÓK:
4 tojásfehérje,
13 dkg cukor,
10 dkg liszt,
10 dkg margarin,
3 evőkanál barackíz,
a mázhoz:
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál cukor,
2 dkg margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk nagyon kemény habbá a tojásfehérjéket
a lassan hozzáadagolt cukorral addig, míg a hab szép fényessé nem válik. Szitáljuk
bele a lisztet, adjunk hozzá az olvasztott margarint, és egy-két percig még
verjük habverővel. Alaposan zsírozzunk ki egy püspökkenyérformát, és ebbe öntve
a tésztát, süssük világosbarnára. A megsült tésztát borítsuk deszkára, és azon
melegében kenjük meg a barackíz és 3 evőkanál víz felforralt keverékével.
Miután a tészta kihűlt, és a gyümölcsízt magába szívta, az egészet vonjuk be keserűcsokoládé-mázzal
(főzzük sűrűre a kakaót 2 evőkanál vízzel meg a cukorral, majd a tűzről levéve adjuk
hozzá a margarint, és addig kevergessük, míg a margarin el nem olvadt; végül öntsük
a tésztára) Készíthetjük gyűrű formában is, akkor még szebb lesz a
finánckenyér.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése