2219.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
20 dkg gesztenyepüré,
5 cl rum,
1/2 csomag sütőpor,
5 dkg reszelt tejcsoki,
18 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1,5 dl étolaj,
10 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
10 dekányi lisztben átforgatott
meggybefőtt.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk ki habosra a tojások
sárgáját a gesztenyepürével, adjuk hozzá a reszelt tejcsokit, a vaníliáscukrot,
a cukor 1/3 részét, valamint az olajat és a rumot. A fehérjét verjük kemény
habbá a maradék cukorral, majd forgassuk bele a gesztenyés keveréket. Szitáljuk
bele a liszttel és keményítővel elkevert sütőport. Szórjuk bele a
meggybefőttet, lazán keverjük el, hogy ne essen össze a hab. Öntsük olajjal
kikent, morzsával beszórt formába, és kb. 170 fokos sütőben tűpróbáig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése