Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés kuglóf

2219.

HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
20 dkg gesztenyepüré,
5 cl rum,
1/2 csomag sütőpor,
5 dkg reszelt tejcsoki,
18 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1,5 dl étolaj,
10 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
10 dekányi lisztben átforgatott meggybefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk ki habosra a tojások sárgáját a gesztenyepürével, adjuk hozzá a reszelt tejcsokit, a vaníliáscukrot, a cukor 1/3 részét, valamint az olajat és a rumot. A fehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral, majd forgassuk bele a gesztenyés keveréket. Szitáljuk bele a liszttel és keményítővel elkevert sütőport. Szórjuk bele a meggybefőttet, lazán keverjük el, hogy ne essen össze a hab. Öntsük olajjal kikent, morzsával beszórt formába, és kb. 170 fokos sütőben tűpróbáig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése