Ads 468x60px

Pages

Édeske

2212.

HOZZÁVALÓK:
1 csésze porcukor,
2 csésze liszt,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
6 evőkanál zsír,
ízlés szerint bor.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy téás csésze czukorporhoz tegyünk két téás csészényi lisztet, egy kávéskanál tört fahéját, fél annyi tört szegfűszeget, hat kanál olvasztott zsirt és végül annyi jó ó-bort, a mennyivel éppen össze állithatjuk. A tésztát nyujtsuk ki késfoknyi vastagságura, vagdaljuk ki fánk metszővel, fél hold alaku formába, kenjük meg felül olvasztott zsirral és hintsük be czukorral, süssük meg sütőben csendes tüznél ügyelve, hogy nagyon meg ne piruljon.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése