Ads 468x60px

Pages

Ribizli alagút

2210.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
8 dkg cukor,
6 dkg liszt,
2 dkg kakaópor,
1 dkg vaj,
a joghurtkrémhez:
4 dl joghurt,
45 dkg piros ribizli,
10 dkg porcukor,
3,5 dkg zselatin 0,1 dl vízben oldva,
a díszítés:
10 dkg ribizli,
5 dkg befőzőcukor,
3,5 dkg zselatin 0,1 dl vízben oldva.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk csokis piskótát. A tojássárgákat keverjük habosra 3 dkg cukorral. A tojásfehérjéket a fennmaradó cukorral verjük kemény habbá, és óvatosan adjuk a tojássárgákhoz úgy, hogy a liszttel összeszitált kakaót is keverjük bele. Sütőpapírral fedett tepsiben kenjük 1 cm vastagra, és 180 fokos sütőben kb. 15 percig süssük. Kihűlés után távolítsuk el a papírt, és a tésztával béleljünk ki egy őzgerincformát. A formát töltsük meg a ribizlis joghurtkrémmel, amely úgy készül, hogy a joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, a gyümölccsel, az oldott zselatinnal és ízesítjük. A krémet zárjuk le csokilappal, és tegyük hűtőbe. Dermedés után a borítsuk ki a formából, kenjük meg a krémmel, ribizlizselével, mandulával díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése