Ads 468x60px

Pages

Biozserbó

2305.

HOZZÁVALÓK:
1,2 kg teljes őrlésű tönkölyliszt,
60 dkg pálmavaj,
5 dkg élesztő,
12 dkg gyümölcscukor,
3 dl víz,
a kenéshez:
ízlés szerint lekvár
a töltelékhez:
15 dkg darált dió,
10 dkg párolt köles,
10 dkg szezámmag,
5 dkg zabpehely,
20 dkg gyümölcscukor,
kevés víz.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk simára a tésztát, majd pihentessük 20 percig. Ezután gyúrjuk át újra, és osszuk négyfelé. Pihentessük 10 percig, majd nyújtsuk tepsi méretű lappá. Az elsőt tegyük a kivajazott tepsibe, majd kenjük meg lekvárral, majd a töltelékkel. Ugyanezt tegyük a második és a harmadik tésztalappal is. A negyedik lapot tegyük a tetejére, kenjük le mézes vízzel, és zabpehellyel, kölessel, darált dióval szórjuk meg. 20 percnyi kelesztés után 30-35 percig süssük 220 fokon.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése