Ads 468x60px

Pages

Zebrakeksz

2298.

HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
4 evőkanál porcukor,
1 csomag csokoládé ízű pudingpor,
1 evőkanál kakaópor,
12,5 dkg margarin,
1 nagy csomag édes keksz.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljunk fel 2 deci tejet a porcukorral. A maradék tejben keverjük el a pudingport és a kakaót, majd lassan csurgassuk a forró tejbe. Folytonos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a margarint, majd hűtsük langyosra. Terítsünk egy tálcára kb. 40 centis alufóliát. A kekszet egyenként kenjük meg a kakaós krémmel, tapasszuk egymáshoz őket, hogy rudat alkossanak. Kívül is bekenhetjük, és megszórhatjuk például kókuszreszelékkel. Ezt a keksz-rudat tegyük az alufólia közepére, és hűtőszekrényben legalább 2 napig pihentessük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése