Ads 468x60px

Pages

Máktorta

2308.
Rákóczi János receptje szerint

HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
6 dkg méz,
12 dkg finomra darált mák,
2 kanál fehér zsemlemorzsa,
citromhéj,
törött fahéj,
6 tojás,
barackíz,
fehér fondán.

ELKÉSZÍTÉS:
8 dkg cukrot és a tojássárgájákat habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a fűszereket, végül könnyedén hozzákeverjük a 4 dkg cukorral felvert tojáshabot, a morzsával összekevert mákkal együtt. Kikent, lisztezett tortaformában, mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, háromfelé vágjuk, barackízzel megtöltjük, tetejét is vékonyan bekenjük barackízzel, majd citrommal ízesített fehér fondánnal bevonjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése