2311.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
12 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
6 tojás,
32 dkg margarin,
1/2 l tej,
35 dkg mák,
30 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
10 dkg mazsola,
5 dkg zsemlemorzsa,
1 kg túró,
csipetnyi só,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 csomag habfixáló,
3 evőkanál sárgabarack lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a
sütőport, a cukrot, a vaníliáscukrot, 2 tojást és 25 dkg margarint. Ha ragad,
rövid időre tegyük hűtőbe. A mákos réteg elkészítéséhez forraljuk fel a tejet.
A tűzről levéve keverjük bele a mákot. Kissé hűtsük le, majd keverjünk hozzá 10
dkg porcukrot, a mézet, 2 tojást, a mazsolát és a zsemlemorzsát. Az áttört
túróhoz adjuk hozzá a maradék porcukrot, csipetnyi sót, a lereszelt citromhéjat,
7 dkg olvasztott margarint, és a habfixálót. Keverjük el a lekvárt 3 evőkanál
vízzel. Nyújtsuk ki a tészta 2/3-át, és tegyük margarinnal kikent tepsibe. Kenjük
meg a kikevert lekvárral, majd tegyük rá először a túró-, utána a mákréteget. A
maradék tésztát nyújtsuk vékonyra, vágjuk 1 cm széles csíkokra, és fektessük rácsszerűen
a mák tetejére. Előmelegített sütőben süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése