Ads 468x60px

Pages

Epres pite

2310.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
4 tojás,
1 csomag vaníliás porcukor,
1 citrom lereszelt héja,
8 dkg földieperlekvár, ugyanannyi friss földieper vagy befőtt;
a habhoz:
4 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
20 dkg mandula vagy dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a porcukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a lereszelt citromhéjat, a lisztet, és keverjük simára. Ezután lassan adagoljuk hozzá a 4 tojás felvert habját. Terítsük ki a tésztát a zsírral kikent és kilisztezett tepsibe, majd tegyük közepesen meleg sütőbe. Sütés után a még meleg tésztát kenjük meg a lekvárral, és terítsük rá a friss földiepret vagy befőttet.  A tojásfehérjéket verjük habbá, fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, és terítsük a habot az eperre. Szórjuk meg apróra vágott mandulával vagy dióval. Helyezzük sütőbe, és 4-5 percig süssük, míg a hab rózsaszínű nem lesz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése