2310.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
15 dkg liszt,
4 tojás,
1 csomag vaníliás porcukor,
1 citrom lereszelt héja,
8 dkg földieperlekvár, ugyanannyi
friss földieper vagy befőtt;
a habhoz:
4 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
20 dkg mandula vagy dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a
porcukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a vaníliáscukrot, a lereszelt citromhéjat,
a lisztet, és keverjük simára. Ezután lassan adagoljuk hozzá a 4 tojás felvert
habját. Terítsük ki a tésztát a zsírral kikent és kilisztezett tepsibe, majd
tegyük közepesen meleg sütőbe. Sütés után a még meleg tésztát kenjük meg a
lekvárral, és terítsük rá a friss földiepret vagy befőttet. A tojásfehérjéket verjük habbá, fokozatosan adjuk
hozzá a porcukrot, és terítsük a habot az eperre. Szórjuk meg apróra vágott
mandulával vagy dióval. Helyezzük sütőbe, és 4-5 percig süssük, míg a hab
rózsaszínű nem lesz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése